Notícies FECIC

L'Àrea Tècnica participa en l'Assemblea General de CLITRAVI

17.05.2018 Tweet
L'Àrea Tècnica ha viatjat aquesta setmana a la ciutat croata de Dubrovnik, per participar en diferents Grups de treball de la patronal càrnia europea, CLITRAVI, i en la seva Assemblea General.
 
L'Assemblea va comptar amb l’assistència del Comissari d’Agricultura, Phil Hogan, que va aprofitar la seva intervenció per passar un vídeo institucional o, entre d’altres qüestions, es comentaven els treballs de la Comissió per als mercats de Xina i Mèxic.

De les reunions, cal ressaltar que es va fer una anàlisis de l’impacte que ha tingut la recent publicació de l’informe complet de la IARC sobre la carn i el càncer, amb un impacte menor en els diferents Estats membres respecte al que va tenir la publicació de la nota-resum de l’any 2015. A més, es va acordar seguir treballant per millorar la imatge de la carn i els productes carnis davant els mitjans de comunicació.
 
Altre punt tractat en aquestes reunions van ser els treballs que està duent a terme la Comissió per tal de controlar la qualitat dual dels aliments que es venen en els diferents Estats membres.
 
També es va fer una repàs de les accions que estan realitzant els països de la UE en relació a la reformulació. En aquest punt, FECIC va fer referència a l’acord signat recentment amb l’AECOSAN.
 
Altres qüestions destacades que es van tractar van ser l’etiquetatge dels extractes vegetals i la diferenciació entre preparats de carn i producte carni. En aquest punt es va acordar la creació d’un Grup de Treball intern, dintre de CLITRAVI, en què participarà FECIC, i on està previst que s’elaborin les propostes per enviar a la Comissió Europea per a la seva valoració i aprovació.
 
Es va recordar també que la Comissió ha publicat la decisió que permet que Dinamarca tingui una normativa més estricta en el tema dels Nitrits/Nitrats.
 
També es va fer una exposició per part dels diferents Estats membres de la situació del sector de la carn i productes carnis pel que fa al consum o a les exportacions, entre d’altres. Cal remarcar que, a l’igual que passa a Espanya, a la resta de països europeus el consum de carn i productes carnis no s’està incrementant, mentre que Espanya és dels pocs països que ha incrementat les exportacions. Es fa palesa, per part de FECIC, la preocupació per la PPA a Europa i l’impacte que pot tenir sobre les exportacions si s’estén aquesta malaltia per dintre de la UE.
 
Finalment, es va comentar el posicionament negatiu de CLITRAVI sobre el codi de bones pràctiques deslleials de la Comissió, ja que entenen que és un Codi on no hi ha una independència, no hi ha penalitzacions i és molt genèric.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies