Notícies FECIC

L'Àrea Tècnica es reuneix amb els tècnics de les indústries

22.03.2019 Tweet
Prop de 40 empreses van assistir el passat 21 de març, a Vic, a la reunió amb els tècnics de les indústries que va convocar l’Àrea Tècnica de FECIC per tractar temes d’actualitat que afecten al sector. Entre aquests, es va fer una anàlisi sobre els documents de treball de Clitravi i la FoodDrinkEurope per poder disposar d’un posicionament en l’etiquetatge dels extractes vegetals, i es va parlar sobre la diferenciació entre producte carni i preparat de carn, exposant la situació actual del projecte que s’està duent a terme a FECIC, juntament amb l’IRTA, per trobar una tècnica “objectiva” que pugui ser aplicable a tots els productes.

Altres temes tractats van ser: l’impacte que tindrà sobre els productes l’aplicació de l’etiquetatge Nutriscore, les actuacions que s’estan realitzant davant la Comissió Europea per a la protecció de les denominacions càrnies en productes vegans i vegetarians, la qualitat dual dels productes o l’etiquetatge d'origen.

L’Àrea Tècnica també va explicar als assistents els dos programes de FECIC per posar en valor la importància de la informació en l'etiquetatge, el Programa d’Autocontrol de Qualitat de la Indústria Càrnia (PACIC), que verifica la qualitat dels elaborats que les empreses posen en els punts de venda, així com la traçabilitat de les carns, i el Programa d’Etiquetatge Duroc (PAED), que en breu es posarà en funcionament, amb l’objectiu d’impulsar un etiquetatge voluntari per verificar l'ús correcte de l'esment Duroc en les carns i productes carnis en les quals s'utilitza aquesta espècie animal.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies