Notícies FECIC

Més de 30 empreses participen en la jornada organitzada per FECIC sobre l'acreditació de competències professionals en la indústria càrnia

13.06.2024 Tweet

L'acreditació de competències professionals és l'oportunitat d'aconseguir una acreditació oficial mitjançant la demostració d'allò que el treballador és capaç de fer, a partir de la seva experiència laboral o la seva formació no reconeguda oficialment.

Per a informar del procediment d'acreditació i valorar l'interès de les empreses del sector per a acreditar els seus treballadors, des de l'àrea de formació de FECIC hem organitzat avui 13 de juny una sessió informativa en la qual han participat una trentena d'empreses.

La sessió ha estat inaugurada per Ignasi Pons, secretari general de FECIC, que ha posat en valor l'obligació que tenim, com a sector, de capacitar els nostres treballadors, actualitzar els seus coneixements i millorar el seu currículum per, en definitiva, retenir el talent i millorar la productivitat i competitivitat de l'empresa. En un context en el qual cada vegada hi ha més dificultats per a cobrir els llocs de treball i tots els sectors competim pels millors perfils, hem d'apostar per la formació i qualificació dels nostres treballadors.

Tot seguit, Esther Paris, cap de l'Àrea d'Acreditació de l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professional de Catalunya ha explicat els serveis bàsics del sistema de formació professional de Catalunya, l'estructura i fases dels serveis d'acreditació, els punts d'informació i orientació (entre ells, KREAS com a referent pel sector carni) i algunes dades sobre l'acreditació.

L'acte ha estat conclòs per la directora de la Fundació KREAS, Mònica Furtet, que ha explicat el rol de KREAS com a punt d'orientació i assessorament del servei d'acreditacions i ha explicat també que dins del seu equip tenen a persones habilitades com a assessores i avaluadores que poden ajudar les empreses a definir les necessitats de qualificació i/o acreditació. També ha recordat la importància de saber si com a sector, hi ha interès en fomentar un procés d'acreditació massiva que permetria optimitzar recursos i temps per part de les empreses.