NotÝcies FECIC

La patronal cÓrnia trasllada a europarlamentaris la seva preocupaciˇ per qŘestions legislatives mediambientals, de nutriciˇ i de seguretat alimentÓria

22.06.2020 Tweet
El representant de FECIC, Ignasi Pons, s'ha reunit mitjançant videoconferència amb els europarlamentaris del PP, Esteban González Pons i Juan Ignacio Zoido, per a traslladar-los la preocupació del sector per certes iniciatives legislatives europees mediambientals, de nutrició i de seguretat alimentària, i per a demanar-los que treballin i facin costat al sector carni quan aquestes es debatin.

Entre les Iniciatives legislatives mediambientals comentades es troba l'informe sobre l'impost de sostenibilitat de la carn, que ha proposat Holanda, i que la patronal considera que no és la solució als problemes de la sostenibilitat existents en el sector, que aquesta no passa per noves càrregues impositives sinó per mesures per millorar la sostenibilitat.

Una altra qüestió debatuda ha estat la relacionada amb les noves polítiques sobre plàstics proposades a nivell europeu. El sector carni ja està treballat en la reducció d'aquests, però tenint en compte el fet de continuar garantint la seguretat alimentària dels productes envasats. Per això FECIC els ha demanat que totes les iniciatives legislatives relacionades que puguin dur-se a terme sobre aquesta qüestió tinguin en compte la importància que té l'envasament per a mantenir la seguretat alimentària.

També se'ls ha explicat el treball que està duent a terme FECIC, mitjançant un grup de treball específic a nivell nacional i la participació en les reunions de les associacions europees, en els nous BREF i les millors tècniques disponibles en els quals està treballant la Unió Europea, que tindran uns resultats d'un impacte considerable en el sector.

A nivell d'iniciatives legislatives en matèria de seguretat alimentària, la Federació s'ha mostrat preocupada perquè actualment no existeix un posicionament comú a la Unió Europea sobre l'ús dels extractes vegetals, els quals s'estan assimilant als additius, per això creu que aquests haurien de ser autoritzats per part de la UE, amb la complexitat i el temps que això requereix.

A més, se'ls ha comentat com està el tema de l'etiquetatge Nutriscore, el sistema que Espanya ha seleccionat com a mètode per a l'etiquetatge nutricional. El no posicionament de la Comissió Europea genera que cada Estat membre pugui seleccionar el mètode que prefereixi, amb el que es crea una confusió en el consumidor. La patronal els ha demanat que la Comissió es posicioni en aquesta qüestió i que s'hauria d'evitar que el sistema Nutriscore beneficiï a uns productes enfront d'uns altres.

Finalment, en relació al benestar animal, se'ls ha plantejat que la Comissió treballi per intentar aconseguir una harmonització de les diferents certificacions existents a Europa, garantint-se així el valor de la certificació en matèria de benestar animal per al consumidor, i que es dugui a terme una actualització de la legislació existent en aquesta matèria.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra PolÝtica de cookies