Notícies FECIC

El president de la Generalitat es reuneix amb el sector porcí

06.06.2019 Tweet
El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit al Palau de la Generalitat amb els representants del sector porcí català, amb la finalitat d'analitzar la situació de la PPA a Europa.

A més del president, per part de la Generalitat han participat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà; la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes; i el director general d'Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol. En representació del sector han assistit els sindicats agraris, les organitzacions de ramaders i les associacions empresarials càrnies, entre elles FECIC, representada pel seu president i el seu secretari general.

El Govern ha manifestat la seva implicació i voluntat de mantenir una alta vigilància en aquesta matèria, bàsicament pel que fa a moviments d'animals i de mesures de bioseguretat. També s'ha informat que s'han realitzat simulacres per dissenyar els plans de contingència per estar preparats en el supòsit que es pogués produir algun cas a Catalunya, si bé la coordinació a nivell estatal és fonamental, atès que un cas de PPA produït a qualsevol CCAA tancaria tot l'Estat espanyol a efectes d'exportacions a països tercers.

Posteriorment, s'ha obert un ampli torn d'intervencions en què, en línies generals, es va manifestar l'alta preocupació pel risc que suposa la situació, però també l'oportunitat que pot suposar per al sector si es fan les coses bé.

El Govern s'ha compromès a mantenir amb regularitat aquest tipus de trobades per continuar analitzant la situació, a la vegada que ha reclamat el màxim consens de les organitzacions del sector en aquesta matèria.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies