Notícies FECIC

Projecte de Circularització del Sector Carni a Catalunya

19.10.2023 Tweet

El projecte de Circularització del Sector Carni a Catalunya ha arribat a la seva fi amb la presentació final del projecte que vam realitzar el passat dia 19 d’octubre en una reunió telemàtica amb les nostres empreses associades. El projecte, realitzat conjuntament amb la consultora Anthesis Lavola, s’ha desenvolupat emmarcat dins de les ajudes de l’Agència de Residus de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar l’economia circular en les empreses.

L'economia circular és un model de producció i consum que té com a objectiu reutilitzar, reparar, i reciclar els materials i productes, amb la finalitat de convertir els residus en recursos i reduir el seu impacte ambiental. Els beneficis relacionats amb la implementació de l’economia circular en l’empresa són varis: major competitivitat, reducció de costos, reducció en el consum de recursos i en la generació de residus, i minimització de la petjada de carboni de l’empresa.


Totes les actuacions que s’han desenvolupat al llarg del projecte s’han dut a terme tenint en compte les necessitats del sector, amb l’objectiu d'aconseguir una gestió sostenible dels residus en les plantes de producció i fomentar la innovació i la col·laboració entre les empreses. Així doncs, els resultats principals d’aquest projecte són dues eines que facilitaran la implementació de l’economia circular en les empreses del sector, que són:


  • Estratègia del sector carni 100% circular, on s’han inclòs les estratègies que han anat sorgint al llarg del projecte i que les empreses poden introduir en el seu procés productiu, per tal de reduir l’impacte ambiental i millorar la circularitat dels seus processos.
 
  • Eina de circularitat adaptada al sector, que permet a les empreses conèixer el grau de circularitat, fomentant també el procés de millora continu per a promoure la sostenibilitat.