Notícies FECIC

La qualitat i la innovació, eixos de la reunió de la patronal amb els tècnics de la indústria càrnia

20.11.2019 Tweet
El grup tècnic de FECIC s'ha reunit aquest matí, a Vic, amb l'objectiu d'analitzar diferents qüestions que afecten el sector. Entre aquests temes s'ha tractat el dels avanços en el projecte de diferenciació entre producte carni i preparat de carn, amb el desenvolupament d'un sistema objectiu que pugui distingir entre tots dos tipus de productes, alhora que s'han avaluat els acords aconseguits en la reunió que va mantenir FECIC amb les associacions càrnies d'altres països de la UE com França, Holanda, Dinamarca, Alemanya, Itàlia i Bèlgica. Sobre aquesta qüestió també s'ha comentat i analitzat el document que recentment ha publicat l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) per a la clarificació de la categorització de certs productes entre productes carnis i preparat de carn.

Un altre punt important que s'ha comentat ha estat l'evolució i seguiment del Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes i altres mesures 2020, fent-se un balanç de com estan evolucionant els treballs de les empreses per a l'adaptació dels productes als valors establerts en aquest pla.

A més, l'Àrea Tècnica de la patronal càrnia ha valorat amb els assistents els dos programes que està duent a terme per posar en valor la importància de la informació en l'etiquetatge, el Programa d'Autocontrol de Qualitat de la Indústria Càrnia (PACIC), que verifica la qualitat dels elaborats que les empreses posen en els punts de venda, així com la traçabilitat de les carns, i el Programa d'Etiquetatge Duroc (PAED), que impulsa un etiquetatge voluntari per verificar l'ús correcte de l'esment Duroc en les carns i productes carnis en les quals s'utilitza aquesta espècie animal.

A la segona part de la reunió, s'ha incorporat la cap de Servei de la Subdirecció General de Promoció de Seguretat Alimentària de l'AESAN, Nuria García, per explicar la situació en la qual es troben la utilització dels extractes vegetals i els coadjuvants tecnològics i quin és l'últim posicionament sobre la diferenciació entre producte carni i preparat de carn.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies