Un altre punt important que s'ha comentat ha estat l'evolució i seguiment del Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes i altres mesures 2020, fent-se un balanç de com estan evolucionant els treballs de les empreses per a l'adaptació dels productes als valors establerts en aquest pla.
A més, l'Àrea Tècnica de la patronal càrnia ha valorat amb els assistents els dos programes que està duent a terme per posar en valor la importància de la informació en l'etiquetatge, el Programa d'Autocontrol de Qualitat de la Indústria Càrnia (PACIC), que verifica la qualitat dels elaborats que les empreses posen en els punts de venda, així com la traçabilitat de les carns, i el Programa d'Etiquetatge Duroc (PAED), que impulsa un etiquetatge voluntari per verificar l'ús correcte de l'esment Duroc en les carns i productes carnis en les quals s'utilitza aquesta espècie animal.
A la segona part de la reunió, s'ha incorporat la cap de Servei de la Subdirecció General de Promoció de Seguretat Alimentària de l'AESAN, Nuria García, per explicar la situació en la qual es troben la utilització dels extractes vegetals i els coadjuvants tecnològics i quin és l'últim posicionament sobre la diferenciació entre producte carni i preparat de carn.