Notícies FECIC

Reunió de CLITRAVI i les associacions càrnies a Salzburg

11.04.2019 Tweet
Les associacions càrnies europees, entre elles FECIC, es van reunir els dies 10 i 11 d'abril, a la ciutat austríaca de Salzburg, en diferents Grups de Treball per tractar qüestions relacionades amb el sector carni.

El dia 10 d'abril, en els Grups de treball es van tractar qüestions relacionats amb la nutrició i la seguretat alimentària. Entre aquestes destaca la importància que adquireix la Plataforma de comunicació de CLITRAVI davant els atacs que en els darrers temps s’han dut a terme en els mitjans de comunicació, com és l'estudi de Lancet. En la reunió es va plantejar incorporar nous temes a la plataforma de comunicació com els nitrits i nitrats, el benestar animal o temes de medi ambient.

També es va comentar la preocupació pels diferents sistemes d'etiquetatge nutricional que conviuen en la Unió Europea actualment i es va parlar sobre com ha de ser l’etiquetatge dels extractes vegetals que s’utilitzen com a ingredients.

Finalment, es va posar novament de manifest la preocupació per la utilització de les denominacions càrnies en els productes vegans.

El dia 11 d'abril va ser el torn del Grup de treball de la Cadena alimentària, en què es va ressaltar la preocupació existent entre els països de la Unió Europea en relació la PPA i la seva evolució i també es va comentar la importància de poder arribar a un acord de regionalització amb les autoritats xineses de cara al no tancament dels països per la PPA en porc senglars. També es va posar de manifest la preocupació pels alts preus de la carn a nivell europeu i es va fer un seguiment de la situació del Brexit, amb una anàlisi de possibles impactes per al sector.

Després va tenir lloc la reunió del Consell d’Administració, en què es va parlar sobre els programes de promoció de la UE i les prioritats de la patronal europea per al període 2019-2024, i a l'Assemblea general de la patronal europea.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies