Notícies FECIC

Reunió amb el Grup de Sostenibilitat de FECIC

13.07.2023 Tweet

El passat 13 de juliol en FECIC vam celebrar una nova jornada del Grup de Medi Ambient, en aquesta ocasió per a parlar sobre diversos temes de rigorosa actualitat.

En la primera part de la reunió, l'equip de Anthesis Lavola, nostre partner en matèria de sostenibilitat, va presentar el projecte que estan realitzant al costat de l'Agència de Residus de Catalunya i amb la col·laboració de diverses empreses associades de FECIC sobre la circularitat del sector carni a Catalunya. En aquest sentit es va presentar l'eina que han creat perquè cada organització pugui calcular la seva circularitat i any rere any puguin evidenciar com han evolucionat sobre aquest tema, fomentant així l'economia circular.

En una segona part de la sessió, es va realitzar una presentació sobre el fenomen del greenwashing i com des de la Unió Europea estan treballant per a fer-li front mitjançant una nova directiva.

Finalment, es va fer una petita anàlisi de les novetats associades a la Llei d'envasos i residus d'envasos i una explicació de la Llei 9/2023 de les mesures extraordinàries i urgents per a afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya.