Notícies FECIC

Reunió informativa amb les empreses sobre la PPA

28.09.2018 Tweet
L'Àrea Tècnica de FECIC ha organitzat aquesta setmana una reunió informativa amb les seves empreses per donar-los informació actualitzada sobre la situació de la PPA a Europa, després de l'últim cas detectat a Bèlgica.

La trobada ha comptat amb la presència del president de FECIC, Joan Costa, i de la directora general d'Agricultura i Ramaderia de la Generalitat, Elisenda 
Guillaumes, que ha exposat quines són les mesures proposades per part del DARP de cara a combatre l’aparició de la PPA a Catalunya:

- S’han reforçat els controls en arribades de porcins, s’han definit una taules més estrictes que requereixen una major presa de mostres per ser analitzades.
- Es realitzarà una extracció de sang per anàlisi el mateix dia de l’arribada del camió amb animals i una altra als 8-10 dies posteriors (per motius relacionats amb la incubació del virus).
- Es coordinaran les accions a prendre amb Aragó, de cara a controlar l’entrada de la malaltia.
- Es controlaran les arribades d’animals vius amb previsió, per poder comprovar quin és l’estat de bioseguretat de les explotacions de destí d’aquests animals. En aquest sentit, les explotacions que presentin una puntuació en l’enquesta de bioseguretat menor de 65 punts, no els serà autoritzada la importació d’animals, mentre que aquelles explotacions amb una puntuació major o igual a 65, rebran addicionalment una visita del veterinari per comprovar que les condicions són les adequades i coincideixen amb el resultat de l’enquesta.
- Addicionalment, els Mossos duran terme un control de camions focalitzat en porcí i vedells. Aquest control es farà en base a un check list en què els punts més importants se centraran en la documentació referent a la desinfecció del camió així com a identificació dels animals.
- També s'ha creat un grup d’experts de cara a prendre mesures addicionals amb la fauna salvatge.

Finalment, ha volgut remarcar l’alta capacitat de supervivència d’aquest virus, que pot arribar a sobreviure fins a un mes en material contaminat (roba o altre estris), 105 dies en vísceres o fins a 6 mesos en embotits. En tot moment s’ha remarcat la importància de la Bioseguretat, clau per evitar l’entrada de la malaltia a les granges, i la importància de formar els treballadors en aquesta matèria.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies