Notícies FECIC

El secretari general analitza l'actualitat del sector i dels projectes de FECIC amb la premsa sectorial

21.02.2019 Tweet
El dimecres 20 de febrer va tenir lloc, a les oficines de Madrid, una trobada entre diferents mitjans sectorials i el secretari general de FECIC, amb l'objectiu de donar les previsions de tancament de producció i exportació del 2018, de comentar quins són els reptes per al 2019 a nivell sectorial i per parlar sobre l'activitat i els projectes de la federació.

Les dades que s'esperen del 2018 són bones, sobretot en porcí i vacum, que han registrat un augment de les seves produccions al voltant del 5%, dintre un context de descens de consum de carn, fet que té encara més mèrit.

Les perspectives per al 2019 també són bones, tant pel que fa a producció com al comerç exterior, amb un sector que està molt ben consolidat en mercats interns i externs. Tot i això, no s'han de perdre de vista temes que provoquen incertesa per la incidència negativa que poden tenir sobre la indústria càrnia, com són, entre altres, la PPA, el descens del consum de carn que es ve registrant els últims anys i la mala premsa que se li dona a vegades a la carn, el Brexit, la política nord-americana i els diferents acords comercials signats pels EUA o les futures eleccions a Espanya.

També es va parlar sobre els diferents projectes que està duent a terme la federació per ajudar a les empreses a millorar el seu posicionament sectorial i social, com és el programa PACIC d'autocontrol de la qualitat i la traçabilitat de la indústria càrnia, el projecte per allargar la vida útil de les carns o l'acord sectorial que s'ha assolit per treballar conjuntament amb altres associacions la revisió del que serà el nou BREF per a escorxadors i sales de desfer.

Finalment, es va tractar el tema de l'ús de cooperatives dintre el sector, un model lícit i legal, però millorable, segons Josep Collado.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies