Notícies FECIC

El sector aposta per un programa voluntari per controlar l'etiquetatge de Duroc

27.02.2019 Tweet
Les associacions ANPROGAPOR, ANPS i FECIC van presentar ahir a representants del ministeri d'Agricultura el Programa PAED, que és voluntari, i que integra a totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció d'animals fins a la producció de carn i derivats carnis.

Aquest Programa té com a objectiu realitzar un control per part d'una entitat externa, que garanteixi que la carn i els derivats carnis que incloguin l'esment Duroc compleixin amb la legislació d'etiquetatge vigent i amb els requisits d'aquest programa.

“La importància de l'etiquetatge i que la informació que continguin les etiquetes compleixi estrictament amb el que estableix la legislació, és clau per mantenir la confiança dels consumidors en la carn i derivats carnis del mercat. Per aquesta raó la informació entre les diferents baules de la cadena ha de mantenir-se i no es pot perdre, en cap cas”, comenta el responsable de l'Àrea Tècnica de FECIC, Ignasi Pons.

El programa PAED és propietat de les tres associacions i avalua l'etiquetatge d'aquells productes, carn i derivats carnis (peces càrnies), que posin l'esment “Duroc” indicant el % racial del mateix amb la mateixa grandària i tipus de lletra en el seu etiquetatge. Per a això es tindrà en compte els reproductors i/o material genètic que donaran origen als productes que es puguin etiquetar com a Duroc. Un dels requisits que s'haurà de complir per a poder fer ús de l'esment Duroc, és que almenys un dels progenitors ha de ser Duroc de raça pura i ha d'estar inscrit en un llibre genealògic oficialment reconegut.

El PAED serà aplicable en les granges i empreses productores de carn i derivats carnis que vulguin formar part d'aquest programa d'autocontrol de la qualitat, de forma voluntària.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies