Notícies FECIC

El sector explica a les empreses càrnies el programa voluntari per a controlar l'etiquetatge Duroc

07.05.2019 Tweet
Aquest matí ha tingut lloc a Madrid la presentació oficial a les empreses del sector del Programa voluntari PAED per part de les associacions impulsores d'aquesta iniciativa, ANPROGAPOR, ANPS i FECIC, amb l'objectiu d'explicar-los què implica i quines són les qüestions més importants que han de tenir en compte. Aquesta convocatòria té lloc després que s'hagi presentat el Programa PAED a les direccions generals de Produccions i Mercats Agraris i de la Indústria Alimentària del Ministeri d'Agricultura.

Aquesta iniciativa integra totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció d'animals fins a la producció de carn i derivats carnis. Els representants de les tres associacions propietàries del Programa PAED han explicat a les empreses assistents que l'objectiu és realitzar un control per part d'una entitat externa, que garanteixi que la carn i els derivats carnis que incloguin l'esment Duroc compleixin amb la legislació d'etiquetatge vigent i amb els requisits d'aquest programa, mitjançant l'avaluació de l'etiquetatge, en què s'ha d'indicar l'esment “Duroc” indicant el seu % racial amb la mateixa grandària i tipus de lletra. Per a això es tindrà en compte els reproductors i/o material genètic que donaran origen als productes que es puguin etiquetar com a Duroc.

També se'ls ha comentat que per a poder fer ús de l'esment Duroc, almenys un dels progenitors ha de ser Duroc de raça pura i ha d'estar inscrit en un llibre genealògic oficialment reconegut.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies