Notícies FECIC

El sector presenta al MAPA el Programa voluntari per a controlar l'etiquetatge Duroc

25.04.2019 Tweet
Les associacions ANPROGAPOR, ANPS i FECIC han presentat avui el Programa voluntari PAED a la directora general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d'Agricultura, Esperanza Orellana, i a la subdirectora general de mitjans de Producció Ramaders, Leonor Algarra. El mes de febrer passat ja es va informar al director general de la Indústria Alimentària, pel que aquesta reunió suposa la fi de les presentacions que s’han fet al ministeri.

El Programa PAED, que és propietat de les tres associacions, integra totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció d'animals fins a la producció de carn i derivats carnis. El seu objectiu és realitzar un control per part d'una entitat externa, que garanteixi que la carn i els derivats carnis que incloguin l'esment Duroc compleixin amb la legislació d'etiquetatge vigent i amb els requisits d'aquest programa, mitjançant l'avaluació de l'etiquetatge, en què s'ha d'indicar l'esment “Duroc” indicant el seu % racial amb la mateixa grandària i tipus de lletra. Per a això es tindrà en compte els reproductors i/o material genètic que donaran origen als productes que es puguin etiquetar com a Duroc.

Un dels requisits que s'ha de complir per a poder fer ús de l'esment Duroc és que almenys un dels progenitors ha de ser Duroc de raça pura i ha d'estar inscrit en un llibre genealògic oficialment reconegut.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies