Notícies FECIC

Signat el conveni col·lectiu de les indústries càrnies

12.12.2018 Tweet
El  passat dilluns 10 de desembre, es va celebrar una nova reunió de la Comissió Negociadora del Conveni d’Indústries Càrnies, on finalment les patronals ANICE, FECIC, AGEMCEX, ANAFRIC i ANAGRASA i els sindicats CCOO d'Indústria i UGT-FICA van firmar el Conveni Col·lectiu Estatal d’Indústries Càrnies per al període 2018-2020.

El nou conveni col·lectiu incorpora els acords en matèria salarial, gràcies als quals els salaris milloraran un 7,5% fins el 2020. També inclou en el seu àmbit funcional a les empreses de serveis i multiserveis; recull un plus de nocturnitat; millora els permisos; avança en igualtat; incorpora un protocol d'assetjament; crea la categoria de l'auxiliar d'inspecció de veterinària i recull el compromís d'aplicar als treballs habituals de ganivet una categoria diferent a la de peó, que és la més baixa.

En el moment en què el conveni es publiqui en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), les empreses tindran un mes per abonar als seus treballadors els endarreriments pendents.

El secretari general de FECIC, Josep Collado, ha valorat l'acord aconseguit com a "raonable" perquè millora aspectes com les condicions salarials dels treballadors. Tot i això, considera que el sector segueix en un punt "incert", malgrat l'acord, perquè "no toca temes neuràlgics" com el dels models de subcontractació o el canvi de les categories a grups professionals.

Respecte al punt de la subcontractació, Collado ha ressaltat el fet que ambdues parts (sindicats i patronal) estiguin "motivades" per asseure's a la taula i negociar amb la intermediació del Govern.
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies