Resum setmanal

Resum setmanal 25 de gener de 2019

Agenda institucional

El president de FECIC firma el Pla de millora de la composició d'aliments i begudes
FECIC va ser un dels signants del Pla Nacional de Col·laboració per a la Millora dels Aliments 2017-2020, que ha elaborat l'AESAN conjuntament amb els diferents sectors alimentaris, i que es va celebrar dimarts passat en la seu del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, amb la presència de la ministra Mª Luisa Carcedo.

Amb aquesta signatura, el president de FECIC, Joan Costa, va ratificar l'adhesió del sector carni a aquesta iniciativa per a la millora de la composició de diversos tipus d'aliments i begudes, en línia amb les noves exigències del consumidor i amb les tendències de la Unió Europea. Aquest acte va posar de manifest la importància que donen el ministeri i l'AESAN a aquest Pla com a compromís de tots els sectors amb la salut pública i amb les tendències a opcions més saludables.

El Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes i altres mesures 2020, elaborat per l'AESAN en col·laboració amb els diferents sectors alimentaris, recull, en relació al sector carni, uns compromisos de reformulació que s'han centrat en la reducció de sal, greix i sucres dels derivats carnis. En concret, la proposta passa per una reducció del 5% en greix total, d'un 16% en sal i del 10% en sucres, per al període 2017-2020. Els productes a reformular són el pernil cuit extra, el pit de gall dindi, la salsitxa, la mortadel·la, el xoriç i el salsitxó vela extra i la llonganissa fresca.
Primera reunió del Grup de treball del BREF de FECIC
Tornar enrere
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies