FECIC disposa d'un
Departament Tècnic destinat a resoldre i oferir ajuda a aquelles empreses que necessitin assessorament respecte a l'
etiquetatge, la
traçabilitat, en matèria d'
higiene alimentària, els
fraus alimentaris i altres serveis o consultes personalitzades:
- Representació sectorial davant les Administracions: reunions amb l'Administració local i estatal, defensa i representació dels interessos de les empreses associades.
- Comunicat Tècnic setmanal del sector carni amb la compilació de notícies per temàtiques, convocatòries, normatives, etc.
- Grups de Treball Tècnic i regulador: reunió amb les empreses per a tractar temes i legislacions actuals i futures.
- Jornades i formació tècniques i reguladores: jornades anuals, cursos de formació i seminaris especialitzats.
- Informació i assessorament permanent sobre legislació, normes i disposicions d'interès per a la indústria càrnia.
- Difusió de noves iniciatives legislatives, anàlisis d'impacte sectorial i propostes de millora.
- Elaboració i coordinació de projectes per al sector, així com coordinació de projectes R+D.
- Cerca d'ajudes per a projectes de R+D.
- Pla per a la millora dels Autocontrols.